ARPA(BEYAZ) İşlem Adeti: En az: 0.900 | En çok: 0.950
BUĞDAY(MAKARNALIK) İşlem Adeti: En az: 0.890 | En çok: 1.020
MISIR (YEMLİK) İşlem Adeti: En az: 0.770 | En çok: 0.810
K. FASULYE İşlem Adeti: En az: 3.000 | En çok: 3.600
NOHUT İşlem Adeti: En az: 8.000 | En çok: 9.200
 
 


  LABORATUVAR

SUNUŞ
        Günümüz dünya nüfusunun hızla arttığı buna bağlı olarak ta çoğalan nüfusumuzun beslenebilmesi ancak tarımsal üretimin artması ile mümkün olduğu gerçeğinden hareketle günümüz tarımsal üretim alanlarının nerede ise son sınıra yaklaşması nedeniyle tarım ürünlerinin kalitelerinin korunarak birimde elde edilen üretim miktarının artırılması önem kazanmıştır.

         Gerek gıda sanayisinde gerekse beslenmemizde önemli bir yer tunan unlu mamüllerin ham maddesini oluşturan buğdayda kalitenin belirlenmesi, hem ekonomik hem de ürün nitelikleri açısından gereklidir. Ekmek, makarna, bisküvi, bulgur, hamur işleri vb. pek çok gıda maddesinin üretiminde kalitesine göre uygun hammadde seçimi yanında kaliteyi belirlemede teknik eleman, alet ve ekipman ile yöntemlerin doğru uygulanabilmesi ve sonuçlarının iyi değerlendirilmesinin önemi üretici, tüketici, sanayici ve alım satımı ile uğraşan üyelerimiz tarafından da kabul edilmektedir.

         Bu amaçla Karaman Ticaret Borsası olarak gerek üyelerimize gerekse üreticilerimize ve Karaman halkına hizmet vermek amacı ile oluşturduğumuz tam elektronik son teknoloji cihazlarla donatılmış laboratuarımız aktif olarak hizmettedir.

 



BORSAMIZ LABORATUVARINDA KULLANILAN CİHAZLAR


PERTEN IM 9500

Inframatic 9500 cihazında NIT (Yakın Kızılötesi İletimi) tekniği kullanmış ve birçok üründe birçok parametrenin 1 dakikadan kısa sürede alınmasını sağlamıştır. Aynı zamanda günümüz teknolojisinin faydalarından "uzak kontrol" mekanizmasını kullanarak ortak ağda buluşan cihaz sistemleri yapısını başarıyla uygulamıştır.
Buğday, arpa, mısır ve daha birçok üründe, öğütmeye gerek duymadan 1 dakikadan kısa sürede; Protein, Rutubet, Hektolitre Ağırlığı, Gluten, Sedimantasyon, Yağ değerlerinin alınmasını sağlar.
Ticket yazıcısı ile sonuçlar çıktı olarak alınabilir veya direk bilgisayar bağlantısı yapılabilir.
Windows XP işletim sistemi ve ağ iletişimi ile uzaktan kontrol edilebilir ve ortak ağda kullanılabilir.

PERTEN DIODE ARRAY 7250

DA 7250 NIR ve spectrofotometrik teknik ile her türlü gıda ürünlerinde, yağlı tohumlar ve diğer hububatlarda, kepek , küspe gibi yem ve yiyecek hammaddelerinde ; un, toz ve pelet yem gibi son ürünlerde nem , protein , kül , yağ , selüloz , nişasta enerji ve benzeri analizleri yapabilecek şekilde tasarlanmıştır.3 saniye içinde sonuç verebilmektedir. IP 65 Güvenlik Sertifikası vardır toz ve rutubet içermez. Fanı yoktur, sessiz çalışır. Ürünler olduğu gibi ölçüm haznesine konulmaktadır. Sonuç tarih ve saat olarak kayıt edilmektedir. Kendinden bilgisayar sistemine sahiptir. Ve Windows XP işletim sistemi kullanmaktadır. Cihaz network e bağlanabilir, modem aracılığı ile uzaktan erişim sağlanabilir, diğer programlar Word , excel powerpointi kullanılabilir. Dokunmatik ekrana sahiptir. İsveç malıdır.

SERDIA NEPTUN PICK-UP PROBE (OTOMATİK NUMUNE ALMA SONDASI)

Bu araç sayesinde; otomatik kumanda yöntemiyle istenilen derinlikte sağa ve sola hareket ederek hava akımıyla yaklaşık 1 litrelik numune alınabilmektedir. Kasaya zarar vermemesi için tabanı hissedebilen özel güvenlik mekanizması bulunmaktadır.

PERTEN LABORATORY MıLL 3100

Laboratuvar değirmeni 3100 darbe tipi değirmendir. Buğday, tüm tahıllar ve yağlı tohumları yüksek hızla %25’e kadar rutubetli numuneleri rahatlıkla öğütebilir. Gluten, Gluten ındex, Protein, yağ ölçümlerine uygun numune hazırlar. Vakum sistemi çevreyi tozdan korur.

PERCON INFRAMATIC 8600 ASH

Buğday unu ve öğütülmüş ürünlerde; protein, nem, kül tayinlerinin 10 saniyede belirlenmesinde kullanılır. Hafızasında 103 ürünlük kalibrasyon bulunur. Dijital ekranlı olup yazıcısı ve klavyesi üzerinde mevcuttur.

PERTEN GLUTOMATİK 2200

Ekmek yapımında önemli bir kalite kriteri olan gluten miktarı tayininde kullanılmakta olan otomatik gluten yıkama sistemidir. Çift test başlıklı olup 2 testi 10 dakikadan daha kısa bir sürede tamamlar.

PERTEN SANTRİFÜJ 2015

Gluten index tayini için kullanılır. Gluten kalitesini ve paçal oranlarını belirler. 1 dakikada 6000 devir yapar.

NÜVE NS 104 SAF SU CİHAZI

Laboratuvar çalışmalarında, bazı araştırma ve standart işlemlerinde ihtiyaç duyulan arıtılmış su temininde kullanılır. Şehir şebeke suyu ile çalışan metalik su damıtıcılar, suyu kaynatıp önce buharlaştırmakta daha sonra buharlaşan suyu tekrar yoğunlaştırarak damıtık su elde etmektedir. Cihazın kapasitesi 4 lt/saat’ tir.

NÜVE FN 500 ETÜV

Cihaz ortam sıcaklığı ile 250 derece arasında ayar edilen sıcaklığa ulaşabilmektedir. Özellikle 100 – 250 derece arasında belirtilen toleranslar dahilinde stabil sıcaklıklar oluşturulabilmekte ve bu sıcaklıklar istenilen ayarda verilen süre bitimine kadar ısısını muhafaza edebilmektedir. Kuru hava sıcaklığı ile sterlize edilebilen bütün aletlerin sterlizasyonunda ve her türlü kurutma ve ısıtma amaçlı işlemlerde kullanılmaktadır.

METTLER GB 802 HASSAS TERAZİ

Laboratuvar analiz işlerinde kullanılan hassas elektronik tartı cihazıdır. 810 g. Kapasiteli olup 0,01 gram tartım hassasiyetindedir.

PFEUFFER HE 50 PORTATİF NEM ÖLÇER

Elektronik olarak çalışan portatif olarak taşınabilen nem ölçme cihazıdır. Alınan numuneyi dökme sistemi ile değil ezerek veya ufalayarak yaptığı için hata payı en az seviyededir. Un ile 13 çeşit hububat ve yağlı tohumların nen ölçüm işine 5 saniye gibi kısa bir zamanda ulaşılabilmektedir.

BUĞDAY MAKASI

Paslanmaz metalden imal edilmiştir. Üç parçadan oluşmaktadır. Buğdayı ortadan ikiye bölmesi ile o numunenin sertliğinin tayini konusunda yardımcı bir alettir.

GAC 2100 (OTOMATİK RUTUBET ve HEKTOLİTRE ÖLÇÜM CİHAZI)

GAC 2100 gelişen teknolojisinin sayesinde, buğday ve diğer hububatlarda; Rutubet, sıcaklık ve hektolitre ölçümlerini hızlı ve hassas olarak gerçekleştirebilmekte. Yazıcısından çıktı alınabilmektedir.

HEKTOLİTRE

Alınan buğday numunesinde yapılan test sonucu o numunenin hektolitre bazında yüzde değerini verir. Borsamızda tam elektronik ve klasik olmak üzere iki adet hektolitre cihazı mevcut olup, genelde elektronik cihazla ölçüm yapılmaktadır. Klasik cihazın tartım işlemi elektronik terazi ile yapılmaktadır. Tartı cihazı çok hassas olup 10 mg’a kadar tartım yapmaktadır.

NUMUNE BÖLÜCÜ

Tamamen bakırdan imal edilmiş olup numuneyi homojen olarak iki eşit parçaya böler, alt kısımda bulunan iki adet toplama kabında işleme hazır hale getirilir.

ELEK TAKIMI

Alınan numunenin ilk etapta yabancı maddelerden ve kırık tanelerden ayrışmasında kullanılır. Fiziki analizde numune hakkında ilk değerlendirme yapılmış olur.

SEDİMANTASYON ÖLÇME CİHAZI

3,2 gram unun, bromfenol çözeltisi ve özel olarak hazırlanmış laktik asit çözeltileri ile karışımı sonucu un taneciklerinin gluten kalitesine göre şişmesi ve belirli zaman içerisinde çökmesiyle miktarının ölçülmesi işlemidir. Cihaz her iki yana dakikada 40 salınım hızla sallanarak çalışmaktadır.

 
 
 
 
   ETKİNLİK TAKVİMİ
 


2017-2020 Stratejik Planımızda Hangi Konulara Ağırlık Göstermemizi İstersiniz?
Ekonomik ve Sosyal Çalışmalar
Borsacılık Faaliyetleri
Bilgi, Danışmanlık ve Destek
İş Geliştirme ve Eğitim

 
 
TOBB  
TOBB ETÜ - TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi  
ABİGEM - Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri
TOBB Sanayi Veri Tabanı  
TEPAV - Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı  
MEYBEM - Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri
Kobi Bilgi Sitesi  
KGF - Kredi Garanti Fonu  
GTİ - Gümrük ve Turizm İşletmeleri
TOBB TV  
Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi  
BALO - Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar
UMEM Beceri 10 Projesi  
TOBB Türkiye Fuar Rehberi  
İKV - İktisadi Kalkınma Vakfı
               
Her hakkı saklıdır.© 2014 Karaman Ticaret Borsası                 
 
Online Ziyaretçi Sayısı :
1
E-Posta : info@karamantb.org.tr   
Toplam Ziyaretçi Sayısı :
140