Karaman Ticaret Borsası YÖREX'te

Antalya Ticaret Borsası ev sahipliğinde ANFAŞ Fuar merkezin de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle Anadolu lezzetlerinin yer aldığı Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) bu yıl 13.kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Göksu Taşeli Havzası projesi kapsamında Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Karaman Ticaret Borsası olarak, Karamanımızın yöresel ürünleri olan Karaman elması, ekşi kara üzümü ve Mısır kavurgası ile Karaman ve yöresel ürünleri standıyla on binlere şehrimizin tanıtımını yapmak üzere YÖREX fuarında yerimizi aldık.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarciklioğlu fuarın açılışında yaptığı konuşmada YÖREX ’te ülke açısından hayırlı bir işe imza atıldığını söyledi.

Anadolu’ya has ürünlerin fuarda buluştuğunu belirten Hisarcıklıoğlu, ülke genelindeki yöresel ürünlerin coğrafi işaret almasında oda ve borsaların önemli gayretleri bulunduğunu kaydetti.

Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen ve yoğun bir katılımla gerçekleşen fuarın açılışına Karaman Ticaret Borsası Yönetim kurulu Başkanı Ekrem Çavaş, Başkan Yardımcısı Mehmet Kaya, Yönetim kurulu üyesi Emircan Sevinç ve Genel Sekreter H.Fatih Fındık, Antalya Valisi Hulusi Şahin, eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bilecik, Burdur, Düzce ve Isparta Valileri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Özlenen Özkan, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret Odası Başkanı Ali Çandır, ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Türk Marka ve Patent Kurumu Başkanı Prof.Dr.Muhammed Zeki Durak, Ünlü Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fuarın ilk gününden büyük ilgi gören Karaman standında şehrimizin tarihi güzellikleri, kültürel mirası ve eşsiz lezzetleri ziyaretçilere tanıtılıyor.

Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Isparta Valisi Abdullah Erin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım gibi önemli isimler standımıza yoğun ilgi gösterdi. Karaman elmasının yanı sıra, ekşi kara üzüm ve mısır kavurgası ikram edildi.

Ünlü Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım Karaman Ticaret Borsası standını ziyaretinde, Başkan Ekrem Çavaş’tan Karaman tarımı ve sosyo-ekonomik durumu üzerine sohbet ederek bilgiler aldı. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan sohbette, Ali Ekber Yıldırım yazılarında Karaman tarımı ve tarımsal sulama sorunlarına daha çok yer vereceğini söyledi.

Fuar hakkında açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş; ‘’Bu fuar hem üyelerimiz, üreticilerimiz için önemli bir fırsat hem de ziyaretçilerimiz için yörelerin lezzetlerini keşfetme imkânı sunuyor. Karaman’ın tarımsal potansiyelini ve yöresel ürünlerini tüm Türkiye’ye tanıtmaktır. Ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, tüm Türkiye’nin burada, millî birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde bir arada bulunduğu böyle bir organizasyon içerisinde bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ’dedi.