Karaman Heyeti DSİ'de Bakan Yumaklı ile Görüştü
Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş, Genel Sekreter H.Fatih Fındık,Karaman Valisi Sn.H.Engin Sarıibrahim, Karaman Belediye Başkanı Sn. Savaş Kalaycı, Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Karaman Ak Parti Milletvekili Osman Sağlam, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili İsmail Atakan Ünver, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ekici,Akçaşehir Belediye Başkanı Sn.Soner Yeşildaş, Sudurağı Belediye Başkanı Sn. Mustafa Gül,İl Genel Meclis Başkanı Tamer Yıldızbaş ve Sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımı ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya katılım sağladı.
Toplantı da;
- Gödet barajı yatırım ihalesi,
- Ayrancı barajı,
- Hotamış göleti,
- Karadağ sulama projesi,
Tarımsal sorunlarımızın olduğu dosya Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya sunuldu.
Suyun önemi ve susuzluğa dair alınacak tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda, su kaynaklarının tüm taraflarca etkin yönetimi ve verimli kullanımı için üst düzeyde koordinasyon ve iş birliğini sağlamak olduğunun altı çizildi.
Özellikle bölgemizde ciddi bir şekilde yaşanan su kaynaklarının kuruması nedeniyle Gödet Barajı yatırım ihalesinin bir an evvel tamamlanması ve dış havzalardan sular getirilmesi gerektiği konusunda heyet olarak kendilerine görüşlerimizi ilettik.
Başkan Ekrem Çavaş; dünya nüfusunun yüzde 80’inin su sıkıntısı çektiğini, iklim değişikliğinden en fazla etkilenen ülke olduğumuzu dile getirdi. Sahip olduğumuz kaynakları tüketmek değil, doğru yönetmek ve doğa dostu çözümler geliştirmek artık bir tercih değil zorunluluktur. dedi.
Karaman Ticaret Borsası olarak, ülkemizde su sıkıntısının çözümlenmesi üzerine ortaya konulan görüşler ile birlikte belirleyeceğimiz politika, strateji, farkındalık yaratma çalışmalarına her türlü desteği vermeye hazırız.
İş birliği içerisinde yürüteceğimiz bu süreçte, başarılı olacağımız inancı ile çalışmalarımızın ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. dedi.